Succes Consultancy

Success Center Nederland helpt ondernemingen en overheden om direct en duurzaam succesvol te worden. De dienstverlening bestaat daartoe uit vier takken, die in elkaar grijpen:

  1. Inventarisatie verbeterpunten 
  2. Succes Consultancy en Talentenanalyses 
  3. Werving & Selectie voor invloedrijke posities
  4. Screenen van topkandidaten

Inventarisatie verbeterpunten

Wat gaat er op dit moment goed of minder goed binnen uw toponderneming of organisatie en op welke punten kan het beter? Het antwoord op die vraag krijgen we tijdens de inventarisatie. Door holistisch te kijken naar uw organisatie, komen niet alleen de afzonderlijke ‘raderen’ in beeld, maar wordt ook duidelijk hoe de ‘machinerie’ werkt. Onze verkoopdeskundige en bedrijfsconsultant komt snel tot de kern. Hij weet niet alleen de juiste vragen te stellen, maar is ook een uitstekend luisteraar. Neemt geen genoegen met kluitjes in het riet en laat zich ook geen enkel bos insturen. Ook wat níet gezegd wordt, neemt hij waar. Dit betekent dat alles wordt gesignaleerd wat nodig is om uw onderneming of organisatie duurzaam succesvol te laten zijn. Problemen en oplossingen worden direct helder. Deze input wordt bij ‘Bedrijfsconsultancy en Succes Coaching’ gebruikt als vertrekpunt.

Bedrijfsconsultancy en Succes Coaching

Bedrijfsconsultancy en Succes Coaching start na de gedegen inventarisatie. Het is de taak van de bedrijfsconsultant om te focussen op verbetering van uw financiële bedrijfsresultaten. De Succescoach is uw wingman/wingwoman, die er gedurende het verbetertraject voor zorgt dat: a) uw organisatie op koers blijft; en b) dat er effectief wordt toegewerkt naar de gestelde doelen.

Binnen bedrijfsconsultancy en Succes Coaching vervult Succes Center Nederland meerdere rollen:

  1. Troubleshooter. Anders gezegd: wij lossen zakelijke en/of persoonlijke problemen op. Deze oplossingen zijn praktisch en direct toepasbaar. Een belangrijke taak van de troubleshooter is mensen inzicht geven in zichzelf en hun zelfvertrouwen vergroten. We doorbreken bestaande negatieve spiralen en buigen deze om naar positieve springveren. De troubleshooter weet bovendien als geen ander de energie van mensen te verhogen, waardoor ze blijer, creatiever en succesvoller worden.
  2. Begeleider van startende ondernemers. Voor startende ondernemers is het heel spannend om hun ondernemersdroom te gaan verwezenlijken. Maar hoe doe je dat, met weinig ervaring, misschien een nog niet kraakheldere visie, een beperkt netwerk en wellicht weinig funding? SCN biedt starters een bewezen stappenplan om succesvol te worden. Wij coachen op de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden, zakelijke groei, werkplezier en winstgevendheid – en dat in combinatie. Dit zijn prachtige groeitrajecten, waarmee we starters een kickstart geven naar een mooie zakelijke en persoonlijke toekomst.
  3. Dealmaker. Onderhandelen zit ons niet allemaal van nature in het bloed. Dat is ook niet erg; ieder zijn talent. Wie nog niet vaak onderhandeld heeft, of voor het eerst met een heel grote deal te maken krijgt, kan hier behoorlijk onrustig en onzeker door worden. Wat als de tegenpartij ermee dreigt naar een aantrekkelijke concurrent van u te gaan? Wat als de tegenpartij zich bikkelhard opstelt en merkt dat u nog niet vaak onderhandeld heeft? In zo’n situatie kunt u SCN inschakelen als dealmaker. Wij hebben frequent met dit bijltje gehakt en gaan er altijd met andere emoties in dan u. Doorgaans levert dat een (betere) deal op.
  4. Succes Commissaris. In de meest ongunstige situatie beweegt er een groepje ja-knikkers om u heen, die vrijwel al uw plannen toejuichen. Dat is funest voor de groei en het succes van uw organisatie. De Succes Commissaris van SCN is een (positief-)kritische sparringpartner, die u begeleidt bij uw bedrijfsvoering. Omdat onze Succes Commissaris al in vele keukens gekeken heeft, kent hij de winnende ‘recepten’ die ook toepasbaar zijn binnen uw onderneming of organisatie.
  5. Profielschetser. Welk talent is het meest geschikt voor een invloedrijke positie? Wat moet deze persoon aan competenties, karakter en gedrag concreet in huis hebben? SCN geeft al ruim dertig jaar directies en ondernemingen inzicht in het kandidaat profiel dat zij nodig hebben. Met behulp van de Multi-Science benadering komen de talenten, het gedrag, de drijfveren, het EQ en de stressfactoren van de beoogde kandidaat in beeld. Daarnaast zetten wij onze mensenkennis en hoog gevoeligheid overvloedig in. Wij zien dat als een noodzakelijke, zeer versterkende complementariteit.

Werving & Selectie

Werving & Selectie is een derde belangrijke tak van sport binnen Success Center Nederland. Voor uw onderneming of organisatie vinden wij de juiste kandidaat voor de gevraagde invloedrijke functie. De kandidaat die wij plaatsen, zal soepel binnen uw team, bedrijfscultuur en organisatie passen of kan zich daarin heel snel makkelijk leren bewegen. De mensen die wij bemiddelen zetten deze stap minimaal voor 4 tot 7 jaar. Dragen wij een kandidaat aan voor een invloedrijke positie binnen uw organisatie? Dan hebben wij deze persoon ook aan een diepgaande talentenanalyse onderworpen. Die analyse brengt talenten en gedrag in beeld, drijfveren en stressfactoren. Ook het EQ van de kandidaat wordt gescreend, zodat onder meer duidelijk wordt hoe goed iemand bewust is van zichzelf en het eigen gedrag, en hoe makkelijk hij of zij zich kan verplaatsen in een ander. Binnen twee uur kent u de kandidaat beter dan door een jaar lang samenwerken. Vanwege deze grondige screenings geven wij – zonder met de ogen te knipperen – garantie op iedere geplaatste kandidaat.

Politiek & Overheid

Success Center Nederland werkt voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal en is ook waardevol voor de Rijksoverheid, provinciën en gemeenten in Nederland. Ook daar is het evident dat er een duidelijke behoefte is aan direct en duurzaam succes. En dat de weg daar naartoe niet van binnenuit geplaveid wordt.

Rob van Dort, directeur van Success Center Nederland, acteert graag op dit speelveld. “Ik kan prima aanvoelen en zien wat er speelt bij deze partijen en duiden wat nodig is om problemen op te lossen. Zo kan ik deze partijen onder andere goed bijstaan als het gaat om integriteitskwesties. Integriteit staat bij mij voor ‘het goede doen als de ander niet kijkt’. Ik kan erg snel signaleren of iemand integer is of niet en wat zijn of haar karakter is. Dat is belangrijke informatie als je iemand een zware bestuurlijke of politieke functie wilt geven, een speelveld laat betreden waar grote belangen aanwezig zijn en waar vertrouwen en de rechte rug cruciaal zijn. Vanuit mijn rol adviseer ik dan ook graag aan de Politiek & Overheid; daar spelen namelijk regelmatig communicatievraagstukken en conflicten. Door mijn ervaring als senior bedrijfsconsultant, troubleshooter, Succescoach en recruitmentconsultant voor invloedrijke posities heb ik de bagage, de energie en bovenal de drive om lastige situaties bij deze partijen snel weer vlot te kunnen trekken.”

Kennis en expertise

Direct en duurzaam succes komt binnen bereik, zodra u kiest voor deze takken van dienstverlening van Success Center Nederland. Of het nu gaat om hogere verkoopcijfers, talentontwikkeling met individuele coaching of het vinden van de juiste kandidaat voor een invloedrijke functie binnen uw topbedrijf of organisatie. De weg naar succes begint hier. Wilt u weten wat wij precies aanbieden om u te begeleiden? Onder ‘Succespakketten’ leest u meer over onze praktische aanpak en wat u mag verwachten. Neem vrijblijvend contact op als uw interesse serieus gewekt is.

SUCCESPAKKETTENCONTACT